29/09/2014

Προσεχείς εκδηλώσεις
ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

1.      Συναντήσεις συνταξιούχων σε Λευκωσία και Λεμεσό

Με σκοπό το συναπάντημα και την ευχάριστη συναναστροφή των συνταξιούχων Καραβιωτών, προγραμματίζονται δύο συναντήσεις για καφέ και αλμυρά, μια στη Λευκωσία και μια στη Λεμεσό.

Η συνάντηση στη Λευκωσία θα γίνει στον οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στον Στρόβολο, την Παρασκευή 9 Μαρτίου από τις 10.30πμ μέχρι τις 1.00μμ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Δήμο Καραβά – 22516937.

Η συνάντηση στη Λεμεσό θα γίνει στον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας, την Πέμπτη 15 Μαρτίου από τις 10.30πμ μέχρι τις 1.00μμ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Δήμο Καραβά – 22516937 ή στους Πανίκο Μανώλη - 99843200 και Πανίκο Στυλιανού – 99674274.

2.      Γενική Συνέλευση Σωματείου – Τρίτη, 27 Μαρτίου

Η Γενική Συνέλευση του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ώρα 6.30μμ, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.  Καλούνται όλα τα μέλη να παρευρεθούν.

3.      Εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους – Τετάρτη, 28 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών με τη στήριξη του Δήμου Καραβά και του Σωματείου και τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, διοργανώνει την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, ώρα 7.00μμ, στο οίκημα του Ιδρύματος στον Στρόβολο, την καθιερωμένη εκδήλωση «Αφιέρωμα στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου». Η εκδήλωση θα έχει ως κεντρικό θέμα τους πνευματικούς ανθρώπους του Καραβά (19ο-20ο αιώνα) και την προσφορά τους. Στο καλλιτεχνικό μέρος θα συμμετέχει η χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας» με τραγούδια, απαγγελίες και πεζά κείμενα.

4.      Εκδήλωση «Δευτέρα της Λαμπρής», Δευτέρα, 9 Απριλίου

Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά, διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση – συγκέντρωση των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 στη Λεμεσό, στο δασικό πάρκο Πολεμιδιών, δίπλα από την εκκλησία της Παναγίας Γλυκιώτισσας. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί δέηση η ώρα 12.00 μ.μ. στην εκκλησία της Παναγίας Γλυκιώτισσας.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει μπουφέ από ιδιώτη επαγγελματία και θα προσφερθεί γεύμα στην τιμή των 10 ευρώ το άτομο. Για παιδιά και μέλη της Νεολαίας Δήμου Καραβά, η τιμή θα είναι επιχορηγημένη από το Δήμο Καραβά, στα 5 ευρώ το άτομο. Η κάθε οικογένεια-παρέα πρέπει να μεριμνήσει για τα δικά της ποτά και παραδοσιακά εδέσματα (φλαούνες, τσουρέκια κ.α.). Μετά το γεύμα θα διοργανωθούν διαγωνισμοί με παραδοσιακά παιχνίδια (σακκουλοδρομίες, αυγοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού κ.α).

Σημαντική παράκληση προς όλους είναι όπως, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και το φαγητό, να επικοινωνήσουν στα τηλ. Λουκή Ιακωβίδη 99429281, Παναγιώτη Μανώλη 99843200. Σημείωση: Φαγητό θα προσφερθεί μόνο σε αυτούς που θα το δηλώσουν.

5.      Σύγκλιση όλων των  Οργανωμένων Συνόλων Καραβά – Πέμπτη, 19 Απριλίου 

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά καλούν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», της Σχολικής Εφορείας Καραβά, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου, της Αθλητικής Ένωσης Καραβά «Λάμπουσα» και του Συμβουλευτικού Σώματος Καραβιωτών, σε Συνέλευση για ενημέρωση και συζήτηση για θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον Καραβά. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Απριλίου, ώρα 6.00μμ στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη των ΔΣ να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω των Προέδρων/Γραμματέων των Σωμάτων. Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη.

6.      Συνάντηση πτυχιούχων Καραβιωτών – Πέμπτη, 26 Απριλίου

Καλούνται όλοι οι Καραβιώτες/ισσες απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνάντηση την Πέμπτη 26 Απριλίου και ώρα 6.00μμ στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Θα επαναλάβουμε την προσπάθεια που έγινε πέρσι για συγκέντρωση των πτυχιούχων Καραβιωτών με σκοπό την οργανωμένη δραστηριοποίηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Διαδώστε το μήνυμα, για να είναι όλοι οι γνωστοί σας παρόντες.

7.      Εσπερινός Αγίας Ειρήνης, Παρασκευή, 4 Μαΐου  - Λεμεσός

Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και την  Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Ειρήνης Καραβά διοργανώνουν για άλλη μια χρονιά τον εσπερινό της Αγίας Ειρήνης. Ο εσπερινός θα τελεστεί την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 και ώρα 6.00μμ, στην εκκλησία Αγίου Στυλιανού στον Συνοικισμό Λινόπετρας στη Λεμεσό.


  • Κατάρτιση καταλόγου με επαγγελματίες Καραβιώτες

Ο Δήμος Καραβά καταβάλλει προσπάθεια για συγκέντρωση και καταγραφή των ιδιωτών επαγγελματιών από τον Καραβά που δραστηριοποιούνται σε όλη την Κύπρο. Σκοπός της προσπάθειας, είναι η κατάρτιση καταλόγου που θα περιλαμβάνει όλους τους Καραβιώτες ιδιώτες, με τα επαγγέλματα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Όταν ο κατάλογος αυτός ολοκληρωθεί, θα σταλεί σε όλους τους Δημότες Καραβά με την παράκληση όλοι να στηρίζουμε τους συνδημότες μας αγοράζοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, ως έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των Καραβιωτών. Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Δήμου και να μας δώσετε τα στοιχεία της επιχείρησης σας, στο τηλ. 22516937 (ώρες γραφείου), στο φαξ: 22516941 ή μέσω email στο karavas.municipality@cytanet.com.cy.

  • Κηδείες

Τον τελευταίο καιρό πολλοί συνδημότες και συνδημότισσές μας έχουν φύγει από τη ζωή με το πικρό παράπονο της προσφυγιάς. Θα εκτιμούσαμε όπως οι οικογένειες πληροφορούν έγκαιρα τον Δήμο, ώστε να ανακοινώνει την κηδεία και να εκπροσωπείται σε αυτήν. Ιδιαίτερα θα εκτιμούσαμε την ενέργεια των οικογενειών, όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές στο Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να βοηθούμε οικογένειες συνδημοτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

 

 « Επιστροφή